top of page

It's for real!


Een grote stap: na 6 jaar experimenteren als thuisbrouwers, hebben we besloten hier nu ook een professioneel vervolg aan te breien.

De brouwerij blijft een ‘huisbrouwerij’, verbonden aan de woonst van één van ons, in Kortenaken; kleinschalig, en experimenteel. De bedoeling is om zowel enkele niet-zure tafelbieren op de markt te brengen, naast ook een steeds wisselende reeks van zure, houtgelagerde bieren. In beide categorieën zullen we enkel gebruik maken van wilde, lokale gisten en bacteriën. Daarnaast willen we ons ook verder toeleggen op de productie van droge cider (van handgeplukte hoogstamappels), en van natuurwijn (in weliswaar heel beperkte oplage).

De bouwvergunning is ondertussen goedgekeurd. Als alles meezit kunnen de werken beginnen in maart.

Samen met mijn broer Wim, kijk ik gigantisch uit naar dit nieuwe avontuur. Het zal zeker niet altijd gemakkelijk zijn, maar we geloven zelf alvast sterk in het verhaal van wilde vergisting, en van lokale productie (met lokale en vaak ook ongewone ingrediënten en technieken). Hopelijk krijgen we jullie ook mee! In onze droom is Antidoot heel wat meer dan een brouwerij; iets als een conviviale plaats waar mens en natuur hun dwarse zelf mogen zijn.

bottom of page